• 1 finhackad gullök
  • ½ dl tomatpure
  • 1 burk hela tomater ca 400 gr
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 1-3 urkärnade finhackad jalapeno (beroende på hur stark sås du vill ha)
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • salt
  • matolja

Ett enkelt recept på tacosås med het chili och fruktig tomat, som du kan laga flera dagar i förväg och variera i styrka efter egen smak.

Gör så här

1. Fräs löken mjuk i oljan, tillsätt alla kryddor och fräs ytterliggare ett par minuter. Slå på tomatpuren och grönsaksbuljongen och fräs en kort stund.

2. Häll i tomaterna och sjud 20 minuter under omröring. Mixa till en grov sås med mixerstav och smaka av med salt.

3. Kyl ned och servera. Tacosåsen håller upp till en vecka i kylskåp.

Från webbutiken Lyckasmedmat.se

Plastskärbräda- Daloplast

Bra skärbräda till köket som passar fint när du skär både grönsaker och kött.

Majskolvsskalare

Skalare som du snabbt och enkelt skalar bort majskorn från majskolvar med.

Argentinsk steakkrydda, Tango Spice

Steakkrydda som passar bra till bl.a. nötkött och lamm, och till rubbing.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 7Röster medel: 2,86 av 5
Loading ... Loading ...