• 1 finhackad gullök
  • ½ dl tomatpure
  • 1 burk hela tomater ca 400 gr
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 1-3 urkärnade finhackad jalapeno (beroende på hur stark sås du vill ha)
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • salt
  • matolja

Ett enkelt recept på tacosås med het chili och fruktig tomat, som du kan laga flera dagar i förväg och variera i styrka efter egen smak.

Gör så här

1. Fräs löken mjuk i oljan, tillsätt alla kryddor och fräs ytterliggare ett par minuter. Slå på tomatpuren och grönsaksbuljongen och fräs en kort stund.

2. Häll i tomaterna och sjud 20 minuter under omröring. Mixa till en grov sås med mixerstav och smaka av med salt.

3. Kyl ned och servera. Tacosåsen håller upp till en vecka i kylskåp.

Från webbutiken Lyckasmedmat.se

Argentinsk steakkrydda, Tango Spice

Steakkrydda som passar bra till bl.a. nötkött och lamm, och till rubbing.

Mapuche Fire

Spännande kryddblandning inspirerad av en traditionell krydda hos Mapuche-Indianerna i Sydamerika.

Perfekt pajlock

Gör en riktigt snygg paj enligt amerikansk tradition med mönstrat pajlock. Ser festligt ut både på matpaj och dessertpaj.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 6Röster medel: 2,83 av 5
Loading ... Loading ...