• 2 kg tunna spjäll
  • 1,5 msk salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-3 krm cayennepeppar
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Penslingssås
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk sesamfrö

Tunna spjäll eller kamben är en av sommarens favoriter på grillen, här är ett recept som ger ribs som har både sting och sötma. Perfekt till sommaren grillparty.

Gör såhär

1. Blanda alla kryddor till rubbingen och rör ihop ingredienserna till penslingssåsen.

2. Putsa bort hinnan på insidan av revbenen. Lägg dem sedan i en stor skål och salta på bägge sidorna. Låt dem ligga i ca 30 minuter till saltet har smält.

3. Lyft upp revbenen och rubba dem med rubbingen.

4. Grilla med indirekt grillning och svag värme under lock ca 40 minuter.

5. Grilla ytterligare 20 minuter och pensla ett par gånger med penslingssåsen på bägge sidorna av revbenen.

6. Tag upp dem från grillen, lägg dem i en form och låt vila under folie i 20 minuter innan du äter.

Från webbutiken Lyckasmedmat.se

Plastskärbräda- Daloplast

Bra skärbräda till köket som passar fint när du skär både grönsaker och kött.

Skärbräda i Acacia

Skärbräda i Acaciaträ från Kitchen Craft som du även kan servera mat på.

Mapuche Fire

Spännande kryddblandning inspirerad av en traditionell krydda hos Mapuche-Indianerna i Sydamerika.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Bli först att betygsätta receptet!
Loading...Loading...