• 50 gr skalad och riven morot
  • 1 mango skalad och finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl råsocker eller farinsocker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 50 gr inlagd ingefära, går bra att använda färsk men minska mängden lite då
  • 1-3 urkärnade och finhackad jalapenos
  • salt

Perfekt glace till den mesta grillade maten, där man vill ha en sötsur het och kryddig smak. Prova även att använda glacen som dipp till nachos. Prova gärna blanda ett par matskedar i tacofärsen precis innan du serverar den.

Gör så här:

1.  Fräs lök, vitlök och morötter mjuka i olivoljan. Tillsätt resterade ingredienser.

2.  Sjud i ca 15 minuter tills allt är mjukt. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät sås och smaka av med salt.

3.  Förpacka i rena burkar med tättslutande lock, håller i kylen ca 3 veckor.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Bli först att betygsätta receptet!
Loading...