• Pajdeg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gr smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning
  • 200 gr köttfärs
  • 50 gr majs
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 gullök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 gr riven cheddarost
  • 1 dl tacosås
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • svartpeppar
  • salt
  • tacokrydda

Ett recept på het tacopaj som vi serverar med en enkel grönsallad och en spännande guacamole smaksatt med soltorkade tomater.

Gör såhär

Pajskal

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 20-30 min. Vispa upp ägget och pensla skalet.

3. Värm ugnen till 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Tacofyllning

1. Bryn och finfördela köttfärsen, tillsätt lök och vitlök och låt det hela fräsa ett par minuter tills löken mjuknat.

2. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och rör ned osten och svartpepparn. Låt svalna i 15 minuter. Vispa sedan ner äggen och rör ned köttfärsen och de resterande ingredienserna. Smaka av med salt och tacokryddan.

3. Slå upp fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 minuter i 140 graders ugn eller tills äggstanningen har stelnat.

Fler recept på tacopaj hittar du här på Tacopajer.se

Från webbutiken Lyckasmedmat.se

Silikonsnören

Silikonsnören som du använder till att binda kött och grönsaker med.?

Argentinsk steakkrydda, Tango Spice

Steakkrydda som passar bra till bl.a. nötkött och lamm, och till rubbing.

Vitlökspulver

Ett högkvalitets vitlökspulver utan konstiga E-nummer.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Bli först att betygsätta receptet!
Loading ... Loading ...